Доступність посилання

ТОП новини

Показове затримання голови ДСНС – якщо і піар, то не найгірший – Таран


Сергій Бочковський
Сергій Бочковський

Голову ДСНС Сергія Бочковського затримали за закупівлю паливно-мастильних матеріалів за завищеними цінами

Голову Держслужби України з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського просто на засіданні Кабінету міністрів затримали правоохоронці. Затримання відбулось у прямому ефірі, оскільки засідання уряду транслювали українські телеканали, хоча зазвичай медіа дозволяють бути присутніми лише під час вступного слова прем'єр-міністра.

Бочковського затримали за зловживання і причетність до корупційних схем у ДСНС, зокрема, за закупівлю паливно-мастильних матеріалів за завищеними цінами. Також слідчі затримали заступника голови ДСНС Василя Стоєцького.

За словами глави МВС Арсена Авакова, керівництво ДСНС затримали за статтею про незаконне відкриття або використання за межами України валютних рахунків.

«Є дуже проста схема, в рамках цієї простої схеми державні закупівлі здійснюються через приватну компанію. Приватна компанія перераховує нерезиденту України, офшорній компанії на острові Джерсі. З острова Джерсі на іншу приватну компанію, що належить Стоєцькому і Бочковскому», – пояснив Аваков.

Кабмін також вирішив звільнити вище керівництво Держслужби з надзвичайних ситуацій і керівників її структурних підрозділів. Ніхто з цих осіб кадрові ротації поки не коментував.

Тимчасово виконувачем обов’язків голови Державної служби з надзвичайних ситуацій призначений радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

Влада готова карати чиновників, яких сама призначала Таран

Затриманням високопосадовця просто під час засідання Кабміну влада намагається продемонструвати, що в Україні відбувається боротьба з корупцією, і вона стосується також і тих чиновників, які є учасниками засідань уряду. Таку думку в коментарі для Радіо Свобода висловив політолог Сергій Таран.

В цьому можна шукати і піар, але, якщо піар буде полягати в тому, що влада розказуватиме, як вона бореться з корупцією, і як вона готова саджати чиновників, яких сама призначала, то це буде непогано
Сергій Таран

«Звичайно, в цьому можна шукати і піар, але, якщо піар буде полягати в тому, що влада розказуватиме, як вона бореться з корупцією, і як вона готова саджати чиновників, яких сама призначала, то це буде непогано», зауважив Таран.

Сергій Таран
Сергій Таран

На запитання, чи не виглядатиме таке демонстративне затримання дивним для європейських партнерів України, політолог відповів, що такі демонстративні кроки не зашкодять, якщо залишаться винятком, а не правилом.

«Якщо один раз таке відбудеться, то це не стане проблемою для іміджу чиновників. Але якщо таке відбуватиметься регулярно, тоді, безпечерно, постане питання, що не на засіданнях Кабінету міністрів повинні заарештовувати чиновника», сказав Таран.

За його словами, досі, попри обіцянки і заяви, країна не знала жодного прізвища заарештованого високопосадовця, пов'язаного конкретно з корупцією.

Посадовців ДСНС затримали під час прямого ефіру
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:16 0:00

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG