Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко просив Путіна направити до Савченко українських лікарів


Надія Савченко
Надія Савченко

Президент України Петро Порошенко попросив російського президента Володимира Путіна дозволити українським лікарям оглянути штурмана Надію Савченко. Про це Порошенко повідомив у п’яницю, 6 березня, під час зустрічі із заступником держсекретаря США Тоні Блінкеном у Києві.

«Я надіслав йому листа, щоб негайно звільнити її», – зазначив Порошенко. За його словами, у листі-відповіді зазначалося, що фінальне рішення щодо Надії Савченко «буде базуватися на правових нормах і принципах гуманізму».

Український президент назвав ситуацію навколо Савченко найнебезпечнішою. Порошенко заявив про необхідність продовження активних дій для звільнення Надії Савченко.

Надія Савченко перебуває в російському СІЗО з літа 2014 року. У грудні вона оголосила голодування на знак протесту проти затримання. 5 березня адвокати Савченко повідомили, що вона вирішила частково припинити голодування, яке тримала понад 80 днів.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі і незаконному перетині кордону. Українка всі звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG