Доступність посилання

ТОП новини

Швейцарія приєднується до чергових санкцій ЄС через ситуацію в Україні


Швейцарія розширила обмежувальні заходи з метою не допустити уникнення чергових санкцій Європейського союзу, що були накладені раніше у зв’язку зі становищем в Україні.

Ідеться про розширення швейцарських санкційних списків відповідно до рішень ЄС, ухвалених у грудні минулого року і в лютому нинішнього, повідомила Федеральна рада (уряд) Швейцарії.

У грудні Євросоюз запровадив додаткові санкції у зв’язку з окупацією Росією українського Криму й Севастополя. Тепер і у Швейцарії заборонені прямі іноземні інвестиції у Криму і ділові контакти у галузі туризму і ще кількох галузей економіки окупованого півострова. Також розширюється список товарів, які заборонено експортувати до Криму.

До швейцарського списку також додали 28 фізичних і юридичних осіб чи організацій, обмеження щодо яких ЄС наклав у лютому цього року через становище на сході України. Із ними тепер у Швейцарії не можна вступати у ділові відносини (візові обмеження ЄС Швейцарія як країна «шенгену» запроваджує автоматично). Ідеться, ймовірно, про громадян України і Росії (громадянство не вказане). Серед них 5 російських посадовців і діячі сепаратистів на території України, а також пов’язані з сепаратистським рухом організації.

Ці обмеження набувають чинності у п’ятницю, 6 березня, о 18-й годині за місцевим часом.

Уряд Швейцарії наголошує, що територія країни не має використовуватися для уникнення санкцій Євросоюзу.

Швейцарія формально не запроваджує проти Росії і підтримуваних нею сепаратистів в Україні власних санкцій, але з деяким відставанням повторює санкції ЄС.

XS
SM
MD
LG