Доступність посилання

ТОП новини

Санкцій буде більше, якщо Росія і сепаратисти не виконають мінські угоди – Блінкен


Захід готовий посилити санкції щодо Росії, якщо вона і підтримувані нею сепаратисти не дотримуватимуться мінських домовленостей. Про це у Києві повідомив заступник державного секретаря США Ентоні Блінкен.

«Якщо говорити про санкції та додатковий тиск, то ми дуже чітко разом із нашими європейськими партнерами говоримо: якщо Росія та сепаратисти не будуть виконувати зобов’язання, згідно з планом і згідно з мінськими угодами, якщо буде ще додаткова агресія на сході України, то буде більше санкцій і тиску на Росію», – заявив він.

«Мета цих санкцій – це не просто покарання Росії, це не для того, щоб принизити Росію. Це реакція на дії Росії в Україні. Ми намагаємося її переконати змінити свої підходи та свою політику – це причина санкцій», – додав представник Держдепартаменту.

Ентоні Блінкен звернув увагу на те, що санкції вже суттєво вплинули на російську економіку, «капітал тікає з Росії, рубль падає і вона витрачає мільярди доларів, щоб його захистити». «Росія платить дуже велику ціну за ті дії, які вона тут проводить, і сподіваюся, що вона дійде до висновку, що вона (агресія проти України – ред.) не варта тієї ціни», – наголосив заступник держсекретаря США.

У п'ятницю посиленням санкцій проти Росії пригрозила і верховний представник ЄС Федеріка Моґеріні.

XS
SM
MD
LG