Доступність посилання

ТОП новини

У Ризі посольство Росії пікетували на підтримку Надії Савченко


У Ризі біля посольства Росії в Латвії відбувся пікет на підтримку громадянки України Надії Савченко, утримуваної в СІЗО в Росії.

Акцію організував Конгрес українців Латвії.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, акція збіглася в часі з проведенням у Ризі конференції Ради ЄС з питань спільної політики і політики безпеки й оборони. Учасники акції наголосили, що, оскільки Латвія є головуючою в Раді ЄС країною, то латвійці повинні взяти на себе лідерство у заклику до припинення агресії Росії в Україні.

Член Конгресу українців Латвії Тетяна Лазда зазначила, що в акції взяли участь латвійці, яким не байдужа доля ув’язненої української льотчиці, делегата ПАРЄ Надії Савченко. Також, за її словами, незважаючи на Мінські домовленості, в Україні знову «ллється кров», тому учасники пікету прийшли підтримати Україну в боротьбі проти російської агресії.

Учасники акції тримали гасла із закликом звільнити Надію Савченко, прапори України і Латвії, а також співали український і латвійський гімни. Серед пікетувальників був український військовослужбовець, який перебуває на лікуванні в Латвії.

Надія Савченко перебуває в російському СІЗО з літа 2014 року. У грудні вона оголосила голодування на знак протесту проти затримання. 5 березня адвокати Савченко повідомили, що вона вирішила частково припинити голодування, яке тримала понад 80 днів.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі і незаконному перетині кордону. Українка всі звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG