Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк розповів, як пройшов люстраційну перевірку за 20 днів


«Я пройшов люстраційну перевірку» – Яценюк
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:00 0:00

«Я пройшов люстраційну перевірку» – Яценюк

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що пройшов перевірку Державної фіскальної служби в рамках виконання вимог закону України про очищення влади.

За його словами, через таку процедуру повинні пройти всі чиновники, адже це «буде свідченням того, що закон працюватиме».

«Державна фіскальна служба направила на моє ім’я запит з вимогою пояснити арифметичну різницю між даними у декларації і даними, які є в ДФС. Протягом 20 днів треба було знайти папери. За 14 років я мав подати дані за всіма депозитами, за всіма відсотками, про все майно, про роялті, про всі витрати. Протягом 20 днів треба було знайти папери, які непросто було знайти», – сказав Яценюк.

Водночас він зауважив, що мав зібрати документацію про прибутки та фінансові операції за останні 14 років, а для цього не завжди вдавалось зібрати необхідні дані.

Яценюк зазначив, що в Україні відсутня систематизована база даних.

«Я хочу звернути вашу увагу на те, щоб не сталося так, що комусь вдасться пройти перевірки тільки тому, що немає даних. У рамках проведення перевірки дуже уважно і ретельно треба перевірити кожний об’єкт нерухомості, кожну копійку доходу. І перевіряти всіх: суддів, прокурорів, посадових осіб. І не давати можливості послатися на те, що папери загубилися – нехай шукають. А якщо не знайдуть, ми будемо просити МВС разом з СБУ та прокуратурою допомогти чиновнику знайти папери», – додав Яценюк.

Закон про люстрацію, ухвалений парламентом у вересні, набув чинності 16 жовтня 2014 року. За словами Яценюка, під дію закону про люстрацію потрапляють близько мільйона чиновників.

XS
SM
MD
LG