Доступність посилання

ТОП новини

СБУ запобігла теракту в Одесі – Лубківський


Радник голови СБУ Маркіян Лубківський
Радник голови СБУ Маркіян Лубківський

В Одесі співробітники контррозвідки СБУ затримали диверсанта, який у складі диверсійної групи планував вчинення терористичних актів, силове захоплення адміністративних будівель на території Одещини. Про це повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

«Ідеться про уродженця Чернігівської області 1961 року народження, який постійно проживав у Іллічівську. У нього вилучено значний арсенал зброї, а саме: два ручні кулемети MG-42, два автомати АКМС, одну СВД, гвинтівку ТОЗ 8, обріз мисливської рушниці, п’ять пристроїв безшумної стрільби, сигнальний пістолет та п’ять тисяч набоїв до вищевказаної зброї, а також шість бронежилетів та сім одиниць холодної зброї», – написав у Facebook Лубківський.

За фактом підготовки до вчинення терористичного акту слідчим відділом УСБУ в Одеській області зареєстровано кримінальне провадження за частиною 1 статті 14 та частиною 2 статті 258 Кримінального кодексу України.

10 грудня в Одесі невідомі особи підірвали офіс організації «Волонтерська сотня». Вибухи поблизу військових та цивільних об’єктів протягом останніх місяців відбувалися і в інших містах України.

XS
SM
MD
LG