Доступність посилання

ТОП новини

У російському Facebook заблокували сторінку організаторів акції на підтримку Навального


Російська федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) заблокувала доступ до Facebook-сторінки організаторів акції на підтримку лідера опозиції Олексія Навального.

Речник Роскомнагляду Вадим Ампелонский заявив, що сторінка була заблокована 20 грудня в Росії через запит Генерального прокурора Росії.

Донедавна близько 12 тисяч користувачів на згаданій сторінці підтвердили свою участь у акції на підтримку Навального 15 січня на Манежній площі Москви.

Як пише організатор акції Леонід Волков у Twitter, сторінка не відкривається тільки на території Росії.

Для українських користувачів сторінка доступна.

Олексія Навального і його брата звинувачують у розкраданні майже 30 мільйонів рублів у компанії «Ів Роше». Прокуратура попросила суд Москви засудити Навального до 10 років тюремного ув'язнення, а його брата – до восьми. Прихильники і адвокати братів Навальних вважають їх переслідування політично мотивованим. Олексій Навальний перебуває під домашнім арештом, його брат під підпискою про невиїзд. Напередодні суд продовжив термін домашнього арешту Навального до 15 лютого, пом’якшивши його умови.

XS
SM
MD
LG