Доступність посилання

ТОП новини

У Росії зросла активність іноземних спецслужб – Путін


Президент Росії Володимир Путін
Президент Росії Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін констатує зростання активності зарубіжних спецслужб у Росії. Про це він сказав на урочистому вечорі, присвяченому Дню працівників органів безпеки Росії, передає «ТАСС».

«Гранична зібраність і мобілізованість потрібна від контррозвідувальних підрозділів. Активність зарубіжних спецслужб, які працюють в Росії, зростає. Так, тільки по лінії контррозвідки в поточному році виявлено понад 230 кадрових співробітників і агентів іноземних спецслужб», – сказав Путін на урочистому вечорі, присвяченому Дню працівників органів безпеки.

Путін заявив, що найбільшу увагу необхідно приділити охороні державного кордону.

«Велике коло завдань у Служби зовнішньої розвідки, насамперед у сфері прогнозування та аналізу потенційних ризиків і загроз, а такожв оцінці характеру і ймовірного розвитку ключових міжнародних подій», – сказав Путін.

Російський президент закликав співробітників органів безпеки підвищити ефективність боротьби з тероризмом і екстремізмом.

«Цього року завдяки вашим (працівники органів безпеки – ред.) рішучим діям попереджено 60 злочинів терористичної спрямованості, з них вісім терактів. Припинено діяльність 46 терористичних і екстремістських груп», – сказав Путін.

Раніше сьогодні про зростання загрози тероризму в Україні заявив і президент Петро Порошенко. За його словами, серйозного посилення потребує діяльність розвідувальних органів.

XS
SM
MD
LG