Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі пройшов радикальний суботник


В Одесі протестувальники розібрали бруківку на пляжі Ланжерон
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:22 0:00

Протестувальники розібрали бруківку на одеському пляжі «Ланжерон»

В Одесі на пляжі «Ланжерон» відбулася акція «Наведемо порядок самі». Близько сотні одеситів виступили проти незаконної забудови прибережної зони. В знак протесту вони за допомогою ломів та лопат демонтували бруківку на місці майбутньої парковки біля дельфінарію «Немо».

«У нас суботник. І ми прийшли сюди прибрати сміття, бо все, що там лежить, все те каміння – це сміття», – розповів один із організаторів акції Леонід Штекель.

Протестувальники запевняють, що вже вичерпали всі мирні способи вирішення питання щодо знищення зеленої зони біля моря. Тому вони вирішили перейти до більш радикальних дій. Учасників підтримали «Самооборона» Одеси та «Правий сектор». Представники цих організацій слідкували, щоб акція пройшла без провокацій.

На місці подій була велика кількість правоохоронців. Вони оточили парковку, проте діям активістів не перешкоджали.

Еколог Юрій Нікітін в коментарі Радіо Свобода заявив, що забудовники самовільно захопили територію, вирізали там дерева, зрізали схил і побудували парковку.

Тим часом один із співзасновників дельфінарію «Немо» і депутат Одеської міськради Андрій Кисловський назвав сьогоднішню акцію протесту «актом вандалізму» та запевнив, що й надалі буде облаштовувати територію біля дельфінарію.

Мітинги проти таких забудов вже упродовж місяця проходять в Одесі.18 грудня одеська прокуратура звернулася до Окружного адміністративного суду з позовом проти Державної архітектурно-будівельної інспекції з приводу будівництва на «Ланжероні». Позовні вимоги полягають у визнанні незаконною та скасуванні декларації про початок будівельних робіт (облаштування котловану) приватним підприємством. Також прокуратура вимагає заборонити підприємству здійснювати будівельні роботи на пляжі.

XS
SM
MD
LG