Доступність посилання

ТОП новини

Телебачення Росії не може пояснити обвал рубля і «вантаж-200» з України – помічник держсекретаря США


Антивоєнний марш у Росії. Москва, 21 вересня 2014 року
Антивоєнний марш у Росії. Москва, 21 вересня 2014 року

Як досягти миру на Сході України без втрати територіальної цілісності? З цього приводу своїми міркуваннями поділилися посадовців ООН і США на конференції у Празі «Закордонна політика з прав людини у 21-му столітті»

Обвал рубля і стрімке падіння економіки Росії уже подіяло на поведінку Москви – і вилилося у відносне затишшя на Сході України. Росія дорого платить за порушення Мінських угод – і це не межа, заявив помічник державного секретаря США з прав людини та праці Том Маліновскі в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода.

Експерти Держдепартаменту ретельно працюють у зоні конфлікту – спільно з представниками ОБСЄ, і знають, де правда

«Порушників перемир’я покарали серйозними санкціями. Вони дорого платять за те, що продовжують порушувати Мінські угоди. Усі бачать, хто порушує, а хто ні. За словами посадовця, експерти Держдепартаменту ретельно працюють у зоні конфлікту – спільно з представниками ОБСЄ, і знають, де правда. Сполучені Штати підтримуватимуть Україну доти, доки Україна дотримуватиметься власних обіцянок – своїм громадянам», – наголошує Маліновскі.

Пропагандистське телебачення не може пояснити, чому рубль обвалюється, і чому так багато молодих росіян повертаються з України у трунах
Том Маліновськи

Про суть обіцянок американський високопосадовець нагадує українській владі: побороти корупцію та владу олігархів, і запровадити, врешті, реформи. Тоді Україні вдасться перемогти. А сильна, успішна Україна, – це і є головна поразка Путіна. «Мільярди, які витрачає Москва на пропагандистське телебачення, можуть мати ефект – але лише деякий час», – каже Маліновскі. І додає: «Пропагандистське телебачення не може пояснити, чому рубль обвалюється, і чому так багато молодих росіян повертаються з України у трунах».

У Празі пройшла конференція на тему «Закордонна політика з прав людини у 21-му столітті»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:45 0:00

В ООН хочуть радитися з Росією

Водночас, в ООН – поряд із підтримкою євроінтеграційного курсу Україні, – переймаються також інтересами Росії. Помічник генерального секретаря ООН Іван Шимонович сказав Радіо Свобода, що, на його думку, від санкцій, накладених на Росію, програватимуть усі. Насамперед – мирні мешканці Донбасу. Єдиним шляхом вирішення збройного протистояння він бачить дотримання Мінських угод, але з подальшим діалогом – ширшого кола сторін.

«Потрібен діалог між сторонами щодо процедурних моментів: що саме кожна сторона має зробити, за конкретний час, щоби пом’якшити напругу. Але й цього не досить. Потрібен також діалог із зовнішніми учасниками. Між Євросоюзом, Заходом загалом та Російською Федерацією», – зазначає Іван Шимонович.

Він також зауважив, що під час його останнього візиту на Схід України прірва між проукраїнським і проросійськи налаштованим населенням збільшилася, що значно ускладнює вирішення конфлікту. А надто ООН занепокоєна тим, що значна кількість населення змушена жити без опалення в умовах зими. Відтак, посадовець наголошує на необхідності допомоги регіону. Однак, зауважує, що будь-яка гуманітарна допомога має бути узгоджена з українською владою. Систематичні порушення кордонів України «гумконвоєм» Російської Федерації ООН категорично засуджує і вважає брутальним порушенням міжнародного законодавства. «Україні потрібна допомога Заходу і Захід це усвідомлює», – підсумовує посадовець.

18 грудня президент США підписав «Акт на підтримку свободи в Україні – 2014», який Москва вже охрестила «антиросійським». У законі йдеться про можливість надавати Україні військову і невійськову допомогу та накладати санкції на «Газпром», якщо він припинить постачати паливо країнам НАТО, Україні, Грузії чи Молдові.

Антивоєнний заклик, поширений у соцмережах
Антивоєнний заклик, поширений у соцмережах

На тему вивезення до Росії «вантажу-200»:

Росія вже втратила на Донбасі більше солдатів, ніж США в Іраку за 12 років (світова преса)

Росія: у Ростові 250 призовників відмовилися їхати воювати на Донбас

Державна таємниця Росії. Загиблі на Донбасі російські десантники

Аеропорт Донецька намагалися взяти до дня народження Путіна – Васильєва

На Донбасі воює 75% «ополченців» із Росії – друг 18-річного загиблого юнака

Втрати російської армії на Донбасі сягають до 4360 осіб – Васильєва

У Росії в СІЗО помістили 73-річну правозахисницю, яка розслідувала справи про загибель солдатів

Російські вояки на Донбасі. Наказано брехати

Зниклі безвісти вояки Росії на Донбасі

Місто Росії, яке чекає на труни з Донбасу

Російські вояки повертаються у трунах зі «смертельної відпустки»

У російському Брянську «афганці» проти війни в Україні

Секрети «таємної війни Путіна»

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG