Доступність посилання

ТОП новини

Розгубленість Путіна сподобалася українцям


Президент Росії Володимир Путін під час щорічної прес-конференції у Москві. 18 грудня 2014 року
Президент Росії Володимир Путін під час щорічної прес-конференції у Москві. 18 грудня 2014 року

Київ – На щорічній прес-конференції у Москві президент Росії Володимир Путін виглядав невпевненим. Показово, що він майже не згадував про Крим, а замість уподобаного ним раніше терміну «Новоросія» говорив про Південний Схід України. Утім, у промові Путіна були як примирливі, так і погрозливі мотиви.

Головне не що, а як промовляв президент Росії. З огляду на це позафракційний народний депутат України Борислав Береза каже, що прес-конференція Володимира Путіна йому сподобалася, адже російський президент виглядав зніяковілим та розгубленим.

Путін сам не вірив у те, що говорив – це було видно. Він відрізнявся від того Путіна, якого звикла бачити і Росія, і світова спільнота
Борислав Береза

«Путін сам не вірив у те, що говорив – це було видно. Він відрізнявся від того Путіна, якого звикла бачити і Росія, і світова спільнота», – зазначає парламентар.

Соціальний психолог Віктор Пушкар також зазначає, що російський президент тримає себе вже не так самовпевнено. За його словами, Путін «вже перестає грати роль крутого мачо».

Президент Росії Володимир Путін під час щорічної прес-конференції у Москві. 18 грудня 2014 року
Президент Росії Володимир Путін під час щорічної прес-конференції у Москві. 18 грудня 2014 року

Путін не хвалився з приводу «Крим наш»

Володимир Фесенко
Володимир Фесенко

Найбільш невпевнено Путін виглядав на початку прес-конференції, коли, характеризуючи фінансово-економічну ситуацію в Росії, запевняв, що через два роки усе виправиться.

Путін визнає, що ситуація погана, але не хоче визнавати, що це наслідок його політики
Володимир Фесенко

«Було таке відчуття, що текст, який він промовляє, сам по собі, а думки Путіна – самі по собі. Путін визнає, що ситуація погана, але не хоче визнавати, що це наслідок його політики», – каже політолог Володимир Фесенко.

У Путіна є розуміння конфлікту, але немає бачення того, як виходити з глухого кута.

«Його риторика щодо Заходу жорстка – про стіну, про кігті й зуби ведмедя… Він себе і свій народ переконує: ми праві. І сама фіксація – праві й не праві – свідчить про відчуття дуже серйозного конфлікту», – вважає Володимир Фесенко.

На Донбасі ведеться каральна операція – Путін
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:16 0:00


Також дуже показовим є те, що Путін, підбиваючи підсумки року, не згадував про Крим. Що ж до України, то в словах російського президента одночасно були і примирливі,і погрозливі мотиви. За словами Володимира Фесенка, таке враження, що в Путіна в одній руці оливкова гілка миру, а в іншій – автомат Калашникова.

«Багато тих штампів, які використовувалися раніше: зокрема в оцінці того, що в лютому в Україні відбувся збройний переворот», – зазначає політолог.

Також експерти звертають увагу на реакцію як журналістської аудиторії, так і росіян загалом: жарти Володимира Путіна часто не знаходили схвалення у вигляді аплодисментів.

  • Зображення 16x9

    Дмитро Шурхало

    Співпрацюю з Радіо Свобода, був кореcпондентом і редактором (2008–2017), зараз веду програму «Історична Свобода». Спеціалізуюсь на політиці та історії. Народився в 1976 році у Сумах. Закінчив факультет журналістики Львівського університету імені Івана Франка. Працював у газетах «Пост-Поступ», «Київські відомості», «Вечірні вісті», журналі «Власть дєнєг». Автор книжок «Українська якбитологія», «Міфи Другої світової війни» та «Скоропадський, Маннергейм, Врангель: кавалеристи-державники».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG