Доступність посилання

ТОП новини

Хвиля від землетрусу в Румунії докотилася до міст півдня України


Сейсмічна хвиля від землетрусу на території Румунії магнітудою, за різними оцінками, від 5,3 до 5,5, зачепила Миколаїв та Одесу. Про це повідомляють користувачі соціальних мереж та місцеві ЗМІ.

За даними Європейсько-середземноморського сейсмологічного центру (EMSC), землетрус стався о 21:15. У звіті вказується, що епіцентром підземних поштовхів була територія за 5 кілометрів від Тіфешть (Румунія). Це за 181 кілометр від Бухареста та за 21 кілометрів від румунського міста Фокшань. За даними Інституту фізики Землі Румунії, землетрус стався на глибині 29 км.

​Видання «НикВести» з Миколаєва пише, що сотні користувачів соціальних мереж з цього міста повідомили, що помітили, як протягом кількох хвилин тряслися будівлі в центрі міста.

Як повідомляє УНІАН, приблизно о 21.15 мешканці Одеси відчули значний струс земної поверхні, особливо мешканці висотних будинків.

За їхніми словами, у квартирах багатоповерхових будівель не тільки хиталися люстри, а й «переміщалися» важкі меблі.

Цю інформацію підтверджує одеське видання «Думская», його журналісти пишуть про те, що повідомлення про ознаки землетрусу надходять з усіх районів міста.

Інформації про постраждалих та руйнування наразі немає.

XS
SM
MD
LG