Доступність посилання

ТОП новини

Захід хотів «взяти Росію на понт» – Лавров


На думку глави МЗС Російської Федерації Сергія Лаврова Захід хоче за допомогою санкцій не просто вплинути на політику Москви,а спровокувати «народні протести» й змінити керівництво Росії.

Про це він заявив, виступаючи в суботу, 22 листопада, на засіданні Ради із зовнішньої і оборонної політики в Москві, передає агентство «Інтерфакс».

«Публічно лідери західних країн заявляють: треба санкції зробити такими, щоб вони руйнували економіку і піднімали народні протести», – сказав Лавров.

На думку глави зовнішньополітичного відомства Росії, це свідчить про те, що Захід хоче не «спробувати змінити політику Російської Федерації, що само по собі ілюзорно», а змінити керівництво країни.

За висловом Сергія Лаврова, Захід хотів «змусити Росію проковтнути приниження росіян і російськомовних в Україні» і підтримав в Україні «екстремістів».

Він вважає, що західні лдіери вибрали не шлях партнерства, а конфронтації: «Або розвернутися до справжнього, істинного партнерства, або – починати, як то кажуть, «бити горщики». На жаль, наші партнери вільно чи мимоволі вибрали другий шлях. Наші партнери на Україні пішли ва-банк, наступили на власні демократичні принципи, підтримали екстремістів. Як кажуть хулігани, хотіли «взяти нас на понт».

Керівництво Росії називало події Майдану в Україні «державним переворотом», внаслідок якого до влади прийшла «хунта». До обрання президентом Петра Порошенка легітимним главою держави України Кремль визнавав Віктора Януковича, який 22 лютого на хвилі політичних протестів залишив Київ,а згодом і Україну. Кремль визнав результати президентських виборів 25 травня, на яких переміг Петро Порошенко.

XS
SM
MD
LG