Доступність посилання

ТОП новини

США почали постачати в Україну радари для боротьби з мінометним вогнем


Сполучені Штати Америки здійснили постачання в Україну радарних систем, призначених для боротьби з мінометними розрахунками противника. Відповідну заяву оприлюднив речник Пентагону, полковник Стів Уоррен, якого цитує офіційний сайт Пентагону.

Наразі військове відомство США поставило три легких системи з протидії мінометному вогню. Це – перша партія з 20 таких систем, що мають бути надані Україні, зазначив Уоррен. Постачання інших буде здійснене протягом наступних тижнів.

«Українські збройні сили визначатимуть, як, коли і де вони використовуватимуть надані системи», − йдеться в повідомленні.

Радарна система ідентифікує гарматні постріли, та розраховує координати, звідки противник здійснив постріл, даючи можливість для відповіді. Радарні системи надані Україні безкоштовно, в рамках пакетунеповоротної допомоги від США обсягом 118 мільйонів доларів.

Ці кошти уряд США виділив на обладнання та навчання Збройних сил України, щоб допомогти їм краще контролювати і охороняти кордони. Також ця допомога передбачає надання бронежилетів, шоломів, транспортних засобів, приладів нічного бачення і тепловізорів, важкої інженерної техніки, нових рацій, патрульних катерів, пайків, наметів, форми та інструментів першої медичної допомоги.

Загалом урядом Сполучених Штатів виділено близько 320 мільйонів доларів як допомога Україні, на додаток до кредиту в розмірі 1 мільярд доларів, виділених у травні 2014 року, повідомляє прес-служба Білого дому.

XS
SM
MD
LG