Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко закликає «голосувати за Україну»


(архівне фото)
(архівне фото)

Президент Петро Порошенко закликав у суботу голосувати на позачергових парламентських виборах «за Україну – соборну, єдину, неподільну, європейську!»

«Прошу, обирайте по совісті. Пам’ятайте лише, що голосування за гроші відтепер є злочином не лише тих, хто купує, а й тих, хто продає. Вимірювати свій голос гривнями – значить торгувати Вітчизною. Це стократ протизаконно і гріховно в умовах, коли десятки тисяч людей, ризикуючи життям, боронять нашу з вами Батьківщину», – сказав голова держави у зверненні напередодні виборів, яке поширила його прес-служба.

«Ми будуємо свій новий український дім на надійній основі європейських цінностей та патріотичного піднесення всього українського народу», – сказав президент.

За його словами, він розпустив стару Верховну Раду «не лише тому, що вона довгий час була слухняним інструментом у руках диктатора, і не лише тому, що в її складі десятки народних депутатів є п’ятою колоною Росії, і не лише тому, що перевибори Ради були однією з ключових вимог Революції гідності, – але й тому, що протягом кількох місяців переконався в її надзвичайно низькому реформаторському потенціалі».

«Друзі, мокре не горить. І дуже важко тиснути на газ з реформами, коли сотні народних депутатів синхронно, узгоджено давлять на гальма! Настав час завершити повне перезавантаження влади», – заявив Порошенко.

Він висловив переконання, що Верховна Рада зазнає «глибокого оновлення та омолодження» і стане «кардинально новим парламентом».

«Щоб реалізувати розроблену стратегію реформ, політичної волі мені аж ніяк не бракує. Та потрібна ще й більшість у Верховній Раді. Реформаторська, а не корупційна. Проукраїнська та проєвропейська, а не прорадянська. Без такої більшості в парламенті президентська програма, в яку в червні повірили мільйони українців, так і залишиться на папері», – додав голова держави.

У неділю, 26 жовтня, в Україні відбудуться позачергові парламентські вибори.

Відео: Петро Порошенко

XS
SM
MD
LG