Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура зацікавилась «островом Льовочкіних»


Сергій Льовочкін та його сестра Юлія
Сергій Льовочкін та його сестра Юлія

Передача земель та будівництво на так званому «острові Льовочкіних» – ділянці під Києвом поблизу Обухова, оформленій у власність сестри екс-голови адміністрації президента Юлії Льовочкіної відбувається всупереч законодавству. Про це йдеться у акті ревізії Державної сільгоспінспекції за 19 вересня 2014 року на прохання прокуратури, який наводять журналісти програми Радіо Свобода «Схеми».


Інспектори встановили, що при передачі земель та будівництві порушені статтей 4, 88 та 89 Водного кодексу України, оскільки «у прибережних захисних смугах уздовж річок, навколо водойм та на островах забороняється будівництво будь-яких господарських споруд».

Ревізія «острову Льовочкіних» Державною сільгоспінспекцією відбувалась на прохання прокуратури Київської області, яка проводить перевірку законності забудови острова, повідомляють журналісти програми «Схеми».

Юлія Льовочкіна виявилась недоступною для коментарів.

Влітку журналісти агенції Свідомо та Української правди з'ясували, що сестра екс-глави Адміністрації президента Віктора Януковича Сергія Льовочкіна Юлія у травні 2014 року оформила на себе більше трьох заповідних гектарів на каналі біля річки Козинка під Києвом.

Нещодавно активіст та депутат Київради Ігор Луценко зафільмував острів Сергія та Юлії Льовочкіних з повітря.

Юлія та Сергій Льовочкіни балотуються у Верховну Раду на позачергових виборах по списку Опозиційного блоку.

XS
SM
MD
LG