Доступність посилання

ТОП новини

Кисельов: можливо, це дії спецслужб Росії, які, напевно, зберегли агентуру


Євген Кисельов
Євген Кисельов

Сьогодні протягом дня кілька разів змінювалася інформація довкола ведучого телеканалу «Інтер», громадянина Росії Євгена Кисельова. Спершу ЗМІ повідомили, що журналіста не впустили до України. Зокрема, в Державній прикордонній службі заявили, що було доручення на заборону в’їзду людині, ім’я, прізвище та по-батькові якої повністю збігаються з ім’ям Євгена Кисельова. Близько 18:30 з’явилося повідомлення, що Кисельов пройшов прикордонний контроль і його пустили в Україну. Радіо Свобода вдалося зв’язатися з Кисельовим о 18:00 за київським часом. Тоді він перебував у в Борисполі і так прокоментував ситуацію по телефону:

– Працівники прикордонної служби в аеропорті «Бориспіль» мені по суті справи нічого конкретно не пояснили, і, можливо, навіть і не могли пояснити, вони вибачились і сказали, що ми виконавці і в нас ось є рішення компетентного державного органу, який постановив відмовити мені у в’їзді в Україну. Жодних інших подробиць вони мені повідомити не змогли. Можливо, навіть таких подробиць вони й не мали.

Можливо, це просто непорозуміння, яке буде врегульоване буквально в ті хвилини, коли ми з Вами розмовляємо

Можливо, у них є настільки ж лаконічний документ десь у комп’ютері, який вони просто зобов’язані виконувати. Повторюю: вони виконавці. Вкрай люб’язні, ввічливі молоді люди. Далі ми входимо просто на поле різноманітних припущень. Можливо, це просто непорозуміння, яке буде врегульоване буквально в ті хвилини, коли ми з Вами розмовляємо.

Хоча не виключаю, що насправді від початку це була якась провокація. Чиясь спроба звести зі мною порахунки

Здається, вже є повідомлення про те, що це дійсно непорозуміння, але поки що ніхто з працівників Прикордонної служби до мене не підійшов, ніхто документів мені не повернув, не запропонував «пройти через кордон», я чекаю. Хоча при цьому не виключаю, що насправді від початку це була якась провокація. Чиясь спроба звести зі мною порахунки.

– Чия, на Вашу думку, спроба?

– Можливо, це помста за критику. Можливо, навіть не особисто мені, а загалом редакції програми «Подробиці», в якій я працюю. Можливо, це була спроба звести порахунки навіть із каналом «Інтер» загалом, а може, навіть із керівниками чи власниками цього каналу.

Можливо, це дії російських спецслужб, такий сигнал мені надсилають, щоб я був акуратнішим із критикою політики, яку веде режим Путіна

А можливо, це дії російських спецслужб, у яких, напевно, збереглась агентура, можливо, це мої в лапках «московські доброзичливці» такий сигнал мені надсилають, щоб я був акуратнішим у висловлюваннях, коли виступаю з привселюдною критикою тієї політики, яку веде владний у Росії режим Володимира Путіна.

А можливо, просто хтось із українських високопосадовців не задоволений тими висловлюваннями, які лунають в ефірі програми, яку я веду. Наприклад, в останньому випуску програми багато політиків, громадських діячів, кандидатів у депутати, журналістів дуже різко критикували керівників силових структур, зокрема, МВС України за численні помилки, яких припустилися, на думку цих людей, ці керівники в перебігу так званої антитерористичної операції, які призвели до великих жертв і втрат серед особового складу.

– Тобто у Вас немає припущень, хто конкретно міг дати такий наказ?

– Повторюю, що, найімовірніше, це закінчиться офіційними запевненнями відповідних структур у тому, що це було якесь непорозуміння. Але подивимося.

– Ви, очевидно, читали в інтернеті із різних ЗМІ, що радник голови СБУ Маркіян Лубківський повідомив, що найближчими годинами це питання вирішиться і вам дозволять перетнути кордон?

– Мені дивно, а чому для вирішення цього питання потрібні години?

– Може, Вам це пояснили?

– Мені поки що ніхто нічого не пояснив. Оскільки я весь час перебуваю ось на цьому телефонному зв’язку, у мене навіть немає часу зайти в інтернет і подивитись, що там розповідають інформаційні агентства.

  • Зображення 16x9

    Людмила Ваннек

    Людмила Ваннек На радіо Свобода від 1993 року, в українській редакції – від 1995 року. Закінчила Київський національний університет театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого, працювала на сцені українських та німецьких театрів та на телебаченні. Переможниця міжнародного конкурсу поп-музики в Сараєво. Редакторка і ведуча програм «Світ у новинах», «Міжнародний щоденник», «Виклик», «Свобода сьогодні». Авторка і ведуча програми «Свобода за тиждень», яка виходила кілька років на «Радіо НВ». Авторка програми «Подкаст Свобода за тиждень із Людмилою Ваннек», яка виходить щосуботи. Цікавлюся соціальними темами та мистецтвом. Багато перекладаю з білоруської, англійської, німецької, сербської та болгарської.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG