Доступність посилання

ТОП новини

Активісти оголосили «топ-10» кандидатів-корупціонерів і привели їхні опудала під Раду


Опудала кандидатів-корупціонерів просяться до Ради
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:41 0:00

Активісти з Центру протидії корупції і руху «Чесно» оголосили «топ-10» кандидатів-мажоритарників, які були помічені у корупційних скандалах.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, щоб наочно продемонструвати виборцям «загребущі руки», що тягнуться до Верховної Ради, активісти провели театралізоване дійство, під час якого триметрові опудала з масками політиків і з вигуками «Хочу в Раду» намагалися довжелезними ватними руками дістатися стін парламенту. Зокрема, на опудалах були маски ректора Національної академії правових наук Сергія Ківалова, екс-секретаря Київради Олеся Довгого і «співочого ректора» Михайла Поплавського.

«Багато цих кандидатів втекли з обласних центрів, втекли з Києва в сільські віддалені регіони, щоб задурити і задурманити, а інколи й проплатити виборців, які за них скоріш за все проголосують. Ми проти таких дій», – каже директор громадської організації «Центр протидії корупції» Дарина Каленюк.

Небезпечних для виборців кандидатів добирали за двома критеріями, пояснює активістка руху «Чесно» Інна Борзило: «Перше, це фігуранти антикорупційних розслідувань, а другий критерій – це так звані «голосувальники за диктатуру». Всі вони, за словами активістів, повинні потрапити під подвійний контроль виборців.

За даними активістів, до першої десятки одіозних кандидатів, які хочуть ухилитися від відповідальності за корупцію, входять: Олесь Довгий, Ігор Єремеєв, Ігор Калєтнік, Сергій Ківалов, Сергій Клюєв, Олександр Кузьмук, Михайло Поплавський, Микола Рудьковський, Володимир Литвин та Антон Яценко.

Також активісти оприлюднили додатковий список із понад 60 корупціонерів-мажоритарників. Найбільше кандидатів, яких підозрюють у корупції, балотуються у Харківській (9 кандидатів) і Одеській (8 кандидатів) областях. По шість одіозних кандидатів – в Київській та Запорізькій областях, п’ятеро – на Донбасі.

Після акції списки дискредитованих кандидатів разом з активістами й учасниками Автомайдану вирушили у автомобільне турне округами України на Кіровоградщину і Одещину, щоб привернути увагу виборців у регіонах до мажоритарників-корупціонерів і «гречкосіїв», які балотуються у їхніх округах.

XS
SM
MD
LG