Доступність посилання

ТОП новини

Стрілянина в Оттаві: всі українські студенти у безпеці


У парламенті Канади під час терористичного нападу знаходилась студентка з України, учасниця Канадсько-української парламентської програми. Наразі вона перебуває у безпеці. Ще двоє студентів з України під час стрілянини знаходились назовні парламентської будівлі. Поліція евакуювала їх до безпечного місця.

Загалом у канадському парламенті зараз проходять інтернатуру 33 студенти з України – всі вони перебувають у безпеці. Про це «Голосу Америки» телефоном з Канади розповів директор Канадсько-української парламентської програми Ігор Бардин.

За його словами, члени парламенту Канади зараз знаходяться у своїх офісах за зачиненими дверими. Пошук двох нападників триває. Одного з них (загальна кількість нападників троє) – застрелено. З місця події про подробиці ситуації також розповів учасник програми Олег Науменко :

«Ми прийшли на роботу сьогодні вранці, але вже з десятої пішли новини про постріли. Вікна мого кабінету виходять на бік Веллінгтон стріт, тож я сам теж чув постріли біля National War memorial (місце нападу на почесну варту – ред.). Потім почув від інших стажерів, що постріли вже в центральному блоці Парламенту. З вікна асистента мого депутата я побачив як багато поліцейськіх машин приїхало до парламенту разом із швидкою допомогою. Зараз підтримуємо зв'язок з усіма інтернами (одна з наших дівчат в центральному блоці). Наразі все у безпеці сидять в офісах. До мене тільки що зайшов озброєний поліцейський та попросив зачинити двері. Інструкція сідити до офіційної евакуації».

Раніше назовні будівлі парламенту невідомий вистрелив у солдатів почесної варти. Стрілянина продовжилась усередині парламенту. ЗМІ повідомили про поранених та нейтралізацію одного із нападників.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG