Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко і Меркель обговорили ситуацію на Донбасі і газові переговори


Канцлер Німеччини Ангела Меркель (Л) і президент України Петро Порошенко (П)
Канцлер Німеччини Ангела Меркель (Л) і президент України Петро Порошенко (П)

Президент України Петро Порошенко та канцлер Німеччини Ангела Меркель у телефонній розмові обговорили ситуацію на Донбасі та газові переговори у тристоронньому форматі. Про це йдеться у повідомленні прес-служби українського глави держави у Facebook.

«Співрозмовники ситуацію на Донбасі, зокрема, стан виконання Мінського протоколу та Мінського меморандуму напередодні засідання Європейської Ради, яке відбудеться в Брюсселі 23-24 жовтня. Також Президент України та Канцлер Німеччини обговорили результати консультації України, Росії та ЄС з газового питання і скоординували позиції для продовження обговорення цього питання 29 жовтня», – мовиться у повідомленні.

21 жовтня у Брюсселі відбулися тристоронні газові переговори, на яких були присутні міністр енергетики Росії Олександр Новак, його український колега Юрій Продан, а також єврокомісар з енергетики Ґюнтер Еттінґер.

Як повідомив Еттінґер, наступний раунд газових переговорів між Україною та Росією за участі ЄС має відбутися 29 жовтня. Він висловив сподівання, що тоді сторонам вдасться підписати проміжну угоду.

XS
SM
MD
LG