Доступність посилання

ТОП новини

РВЄ/РС: розпочато нову телепрограму для російськомовних


Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода 14 жовтня вперше випустила в ефір нову телевізійну програму для російськомовних, у першу чергу мешканців сусідніх із Росією країн, що пропонуватиме збалансовану альтернативу до дезінформації, яку подають російські ЗМІ й яка призводить до нестабільності в регіоні.

Програма з назвою «Настоящее время» є спільним продуктом Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода і радіостанції «Голос Америки», що здійснюється в партнерстві з громадськими і приватними мовниками й інтернет-порталами в Україні, Грузії, Естонії, Латвії, Литві й Молдові. Щодня ця програма представлятиме 30 хвилин новин у прямому ефірі, інтерв’ю, тематичних сюжетів і політичної сатири. Матеріали для неї готуватимуть мережа кореспондентів у країнах регіону й європейських столицях і штаб-квартири Радіо Вільна Європа – Радіо Свобода у Празі і «Голосу Америки» у Вашингтоні. Передача говоритиме про те, чого не буде в підконтрольних державі російських засобах інформації, і подаватиме правдивий погляд на події.

«Цією програмою міжнародне мовлення США почитає наступ на кричуще цинічну й безвідповідальну кампанію в засобах інформації, яка підбурює до агресії й насильства в Україні та інших країнах колишнього СРСР, – каже Джефф Шелл, голова Ради директорів міжнародного мовлення США, що керує діяльністю Радіо Вільна Європа – Радіо Свобода і «Голосу Америки». – Передача подаватиме зважений і перевірений журналістський продукт – факти, а не брехню».

«Настоящее время» – один із проектів міжнародної інформаційної політики США, що має на меті стати відповіддю на офіційну пропаганду в Росії й довкола неї. Крім телеефіру, передача буде доступна в ютюбі, на новинних інтернет-порталах і в соціальних мережах. Автори програми планують розширювати її засоби розповсюдження і присутність на медіа-ринках у регіоні, а також через сателіт.

Сайт програми розташований за адресою www.currenttime.tv

Радіо Вільна Європа – Радіо Свобода – це недержавна незалежна медіа-організація, програми якої в радіо- й телеефірі, в інтернеті, через мобільний зв’язок поширюються у 21 країні, серед яких Україна, Росія, Іран, Ірак, Афганістан, держави Середньої Азії й Кавказу. Її фінансує Конгрес США через Раду директорів міжнародного мовлення.

XS
SM
MD
LG