Доступність посилання

ТОП новини

4 вертольоти, які раніше МВС здавало в оренду, працюють на Донбасі – Аваков


Керівник МВС Арсен Аваков
Керівник МВС Арсен Аваков

4 з 10 вертольотів МВС, які раніше перебували в оренді у приватної компанії, повернули в актив відомства і активно використовують у зоні проведення бойових дій на Донбасі. Про це заявив керівник Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Це більше 20 вертольотів. 10 з них належить МВС. Сьогодні ми провели переговори і ось уже майже два місяці на Нацгвардію працюють перші чотири вертольоти, які по узгодженню, всупереч дуже невигідному контракту, нам повернені», – сказав Аваков.

Керівник МВС зазначив, що контракт, за яким вертольоти здавалися в оренду, був «м’яко кажучи, дуже невигідним».

У червні тодішня уповноважена уряду з питань антикорупційної політики Тетяна Чорновол заявила, що Міністерству оборони і МВС потрібно припинити здавати в оренду 26 вертольотів компанії «Українські вертольоти». За словами Чорновол, у 2003 році був укладений договір Міноборони з цією компанією про оренду 16 вертольотів Міністерства за символічну плату, також ще 10 вертольотів були орендовані компанією у МВС. Згідно з угодою, у разі виникнення форс-мажорних обставин компанія упродовж 15 днів зобов’язувалася повернути вертольоти власникам.

XS
SM
MD
LG