Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі поховають понад 50 невпізнаних українських військових – ОДА


Понад п’ятдесят невпізнаних українських військових, що загинули під час бойових дій на Донбасі, поховають у Запоріжжі у п’ятницю. Про це повідомив голова Запорізької облдержадміністрації Валерій Баранов.

«Взяли від загиблих проби ДНК – інформацію до бази. Ми запланували поховання бійців АТО у п’ятницю о 12 годині на Кушугумському міському кладовищі з дотриманням усіх почестей і процедур», – зазначив голова Запорізької ОДА.

Згодом, за словами Баранова, на місці поховання українських військових буде встановлено меморіал.

За інформацією заступника голови Дніпропетровської ОДА Святослава Олійника, кількість загиблих бійців під час проведення антитерористичної операції у східних областях України може становити близько 2 тисяч осіб.

За даними РНБО станом на 12 вересня загинуло 873 військовослужбовців.

Раніше уповноважений президента України з врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко заявила, що в списках полонених і зниклих безвісти на Донбасі залишаються 2,4 тисячі військових і цивільних осіб.
8 вересня новообраний верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад Зейд аль-Хусейн заявив, що з середини квітня цього року в під часбойових дій на Донбасі загинуло як мінімум 3 тисячі осіб.

XS
SM
MD
LG