Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко і Меркель обговорили «мінські домовленості»


Канцлер Німеччини Ангела Меркель (Л) і президент України Петро Порошенко (П)
Канцлер Німеччини Ангела Меркель (Л) і президент України Петро Порошенко (П)

Констатувати прогрес у мирному врегулюванні ситуації на Донбасі можна буде лише після виконання положень мінського протоколу про мирне врегулювання від 5 вересня та меморандуму від 19 вересня усіма сторонами. Про це, як повідомляє прес-служба президента України, йшлося у телефонній розмові між Петром Порошенком та канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

«Петро Порошенко та Ангела Меркель висловили спільну позицію, що двостороннє дотримання режиму припинення вогню, виведення російських військ, звільнення заручників, а, особливо, контроль за українсько-російським кордоном, створення буферної зони і встановлення в цьому районі дієвого спостереження та верифікації ОБСЄ – свідчитиме про виконання домовленостей усіма сторонами», – мовиться у повідомленні.

За повідомленням прес-служби, сторони також обговорили можливість виділення третьої хвилі макроекономічної допомоги ЄС для України.

19 вересня учасники Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Сході України ухвалили Меморандум про виконання положень Мінського протоколу від 5 вересня щодо кроків, спрямованих на імплементацію Мирного плану президента України Петра Порошенка та ініціатив президента Росії Володимира Путіна.

Меморандум включає дев’ять пунктів, у яких ідеться, зокрема, про загальне припинення застосування зброї та заборону на застосування всіх видів зброї і будь-яких наступальних дій.

XS
SM
MD
LG