Доступність посилання

ТОП новини

РНБО: в Маріуполі зміцнюють оборону міста


Маріупольці готові дати відсіч
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:24 0:00

Маріупольці готові дати відсіч

У Маріуполі на півдні Донецької області у вівторок завершувалися роботи з укріплення блокпостів на в’їзді до міста, повідомив у вівторок речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко з посиланням на мера міста Юрія Хотлубея.

За його словами, в цьому беруть активну участь місцеві жителі, громадські активісти та представники промислових підприємств, а самі підприємства надають спеціальні загородження – протитанкові їжаки власного виробництва зі сталі та сляби – сталеві плити для розміщення позицій українських силовиків навколо міста.

Таким чином відбудовується укріплення на всіх блокпостах, що оточують Маріуполь, сказав речник. За його словами, найближчим часом буде побудована друга лінія захисту на відстані 15–20 кілометрів від міста.

Крім того, повідомляє кореспондент Радіо Свобода з Маріуполя, близько п’ятдесяти мешканців міста проходять прискорену бойову підготовку на базі добровольчого батальйону «Азов». Вони мають намір разом із українськими силовиками захищати своє місто зі зброєю в руках, якщо сепаратисти або російські війська спробують захопити Маріуполь.

Маріуполь перетворюється на фортецю – мер міста
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:03 0:00

У середині минулого тижня приморські території на сході від Маріуполя, що біля кордону з Росією, зайняли введені з Росії війська цієї країни і сили підтримуваних ними сепаратистів. Маріуполь посідає стратегічну позицію на шляху вздовж узбережжя Азовського моря від російського кордону до півдня України і сухопутного в’їзду до окупованого наразі Росією Криму.

У травні – червні Маріуполь уже побував під окупацією бойовиків-сепаратистів і був визволений 13 червня.

XS
SM
MD
LG