Доступність посилання

ТОП новини

Ситуація навколо Іловайська нагнітається для дискредитації командування – радник міністра


Ситуація навколо українських військових під Іловайськом спеціально нагнітається російськими спецслужбами, щоб дискредитувати військове командування України, заявив у суботу повідомив радник міністра оборони Олександр Данилюк.

«Іловайськ російські спецслужби намагаються використовувати для дестабілізації ситуації в країні в цілому, підриву довіри до керівництва Міноборони, командування Збройних сил України та оперативного командування АТО», – наводить слова Данилюка агентство УНІАН.

За цими словами, перед бойовиками поставлено завдання знищити всіх українських військових під Іловайськом для того, щоб у Києві почалися частково інспіровані цим, а частково заздалегідь підготовлені акції протесту з захопленням адмінбудівель.

При цьому радник відкинув звинувачення, ніби керівництво Міноборони свідомо завело військових у пастку під Іловайськом для того, щоб послабити добровольчі батальйони. «Якщо б Генштаб дійсно мав такі наміри, то не влаштовував би 6-денний серіал», – сказав Данилюк, зазначивши, що в оточенні, крім бійців добровольчих батальйонів, перебувають безліч кадрових українських військових.

Він також закликав українських громадян тверезо оцінювати ситуацію і не панікувати.

При цьому Данилюк наголосив, що після завершення операції в Іловайську Міноборони буде ініціювати розслідування стосовно осіб, які не раз розголошували оперативну інформацію, в результаті чого гинули українські військові.

Під Іловайськом Донецької області в результаті вторгнення російських військ до України опинилися в оточенні росіян і місцевих сепаратистів частини українських військ. Досягнені в результаті переговорів домовленості про їхнє виведення з оточення наразі не виконані.

XS
SM
MD
LG