Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко на саміті ЄНП говорить про війну в Україні за цінності і майбутнє Європи


(shutterstock.com)
(shutterstock.com)

Президент України Петро Порошенко виступив у суботу у Брюсселі з промовою на саміті Європейської народної партії – найбільшої загальноєвропейської політичної сили. Як повідомила прес-служба голови держави, участь у цьому заході також узяли лідери багатьох європейських інституцій: Європейської ради і Європейської комісії, голови держав та урядів Греції, Ірландії, Іспанії, Кіпру, Латвії, Німеччини, Польщі, Португалії, Румунії, Угорщини, Фінляндії, Швеції, високопосадовці інших держав.

Порошенко назвав війною неприховані акти агресії, розповідаючи європейським лідерам інформації про усю складність і трагічність ситуації, в якій опинилася Україна, мовиться в повідомленні. За його словами, війна, в якій гинуть сини і доньки України, є не тільки війною однієї держави. «Ця війна не лише за регіональне домінування. Це битва за цінності і майбутнє Європи… кордон якої тепер захищає Україна», – наголосив президент. Він застеріг європейських партнерів, що «ця загроза сьогодні вже стукає у двері Європи, а завтра може стати новою реальністю для всіх європейців».

Порошенко закликав учасників саміту ЄНП до консолідованого захисту спільних європейських цінностей, які відстоювали і за які гинули українці на Євромайдані, за які Україна бореться сьогодні, до дієвої і конкретної, а не тільки моральної підтримки української держави. Він висловив сподівання на розширення європейських обмежувальних заходів щодо Росії і посилення політичного тиску на Кремль, всебічну підтримку України, офіційне визнання терористичними організаціями дак званих ДНР і ЛНР, а також збільшення обсягів гуманітарної і фінансової допомоги Україні та активне залучення у відновлення Донбасу, повідомила прес-служба.

«Давайте об’єднаємо наші зусилля, щоб не втратити нашої гідності і захистити спільні цінності перед викликом агресора» – закликав президент.

Лідери Європейської народної партії погодилися з нагальною необхідністю активізувати консолідовані зусилля міжнародної спільноти на підтримку України у протидії зовнішній агресії та захисті суверенітету і територіальної цілісності, мовиться в повідомленні.

Президент України перебуває в суботу у Брюсселі, де бере участь у низці заходів і зустрічей, зокрема, в позачерговому засіданні Європейської ради (саміті ЄС) , на якому становище в Україні за умов вторгнення Росії на її материкову частину розглядатимуть як одне з головних питань.

XS
SM
MD
LG