Доступність посилання

ТОП новини

Москва вимагає «припинити обстріл суверенної території Російської Федерації»


Москва звинувачує Україну в обстрілі своїх територій і вимагає «припинити обстріл суверенної території Російської Федерації». Про це йдеться у повідомленні МЗС Росії.

«29 липня співробітники російського митного пункту «Гуково» потрапили під прицільний обстріл гранатометів і автоматів українських силовиків. Митний пункт отримав нові, на додаток до раніше нанесених у результаті обстрілів українських силовиків, ушкодження. Судячи з усього, у Києві явно побоюються місії спостерігачів ОБСЄ, яка розгортає свою роботу у пункті пропуску «Гуково», – мовиться у повідомленні.

Як повідомив сьогодні керівник групи інформування про антитерористичну операцію Владислав Селезньов, російська авіація продовжує порушувати повітряний простір України.

У неділю Державний департамент США офіційно оприлюднив матеріали директора національної розвідки США, які доводять факт обстрілу українських військових з території Росії з поясненнями про супутникові знімки, поширені раніше американськими дипломатами й журналістами.

Як мовиться в повідомленні, фотографії є доказами того, що російські війська вели вогонь по українських військових зі свого боку кордону і що підтримувані Росією сепаратисти використовують важку артилерію, надану Росією, при нападах на українські війська вже зсередини України

XS
SM
MD
LG