Доступність посилання

ТОП новини

У Монреалі закликатимуть надати ІКАО ширші можливості контролю авіабезпеки


Уламки «Боїнга-777», збитого на Донеччині, 17 липня 2014 (архівне фото)
Уламки «Боїнга-777», збитого на Донеччині, 17 липня 2014 (архівне фото)

Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО) і представники індустрії обговорять безпеку польотів у зоні конфліктів після збиття «Боїнга-777» «Малайзійських авіаліній» на Донбасі. Зустріч має відбутися сьогодні у канадському Монреалі.

За інформацією джерел в авіації, учасники зустрічі закликатимуть надати ІКАО ширші можливості втручатися у ситуацію, коли країна не в змозі контролювати безпеку повітряного простору.

Наразі ІКАО має обмежену роль і не може вказувати авіакомпаніям, де літати, чи наказувати комусь закрити чи відкрити повітряний простір. Про небезпеку у певних повітряних зонах і аеропортах зараз мають повідомляти країни, на території яких вона існує.

«Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що прямував за маршрутом Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи 17 липня на сході України. Захід і влада України заявляють, що літак збили проросійські бойовики за підтримки Росії. Москва свою причетність заперечує і покладає відповідальність на українську сторону.

XS
SM
MD
LG