Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську з бюджету виплачуватимуть допомогу сім’ям загиблих учасників АТО


Міська рада Дніпропетровська першою серед місцевих рад України вирішила сьогодні щомісячно виплачувати з бюджету міста матеріальну допомогу сім’ям загиблих учасників антитерористичної операції. Рішення було ухвалене на черговій сесії міськради.

Ініціатор внесення змін до бюджету міста, депутат Максим Курячий запропонував встановити щомісячну компенсацію родинам загиблих в АТО в розмірі двох прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність. З 1 липня цього року прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, становить 974 гривні.

«Це не такі великі гроші для мільярдного бюджету міста», – заявив Курячий.

За його даними, тільки в місті Дніпропетровську в зону проведення антитерористичної операції районними військкоматами було призвано майже 2 тисячі чоловіків. Майже 60 військових із Дніпропетровщини загинули в АТО.

Виплати сім’ям загиблих учасників АТО планують виплачувати з 1 вересня 2014 року.

Раніше президент Петро Порошенко підписав закон «Про внесення зміни до статті 37 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», яким мінімальна пенсія через втрату годувальника підвищується з одного до двох прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність.

XS
SM
MD
LG