Доступність посилання

ТОП новини

СБУ затримала завербованого спецслужбами Росії мінометника, який вів вогонь по житлових кварталах Луганська


Служба безпеки України повідомила у середу, що в рамках антитерористичної операції затримала націлювача мінометного розрахунку, який разом з іншими терористами обстрілював житлові квартали Луганська.

Встановлено, що громадянин України Смирнов Володимир Олександрович був завербований до бандформувань терористичної організації так званої «ЛНР» громадянином Росії Замараєвим Миколою Миколайовичем на прізвисько «Шмига». «За службу на боці терористів російський куратор пообіцяв Смирнову військовий одяг, житло та 2,5 тис. гривень щомісяця», – мовиться в повідомленні.

Найманець пройшов спеціальну підготовку як націлювач мінометного розрахунку в навчальному центрі, організованому російськими спецслужбами в Луганську на базі гуртожитків університету, де його інструкторами були військовослужбовці з Росії.

За здобутими СБУ даними, 17 липня разом із чотирма бойовиками Смирнов, виконуючи роль коректувальника вогню, зі встановлених у луганському мікрорайоні Мирний 122-міліметрових мінометів обстріляли житловий квартал Степовий обласного центру. У результаті обстрілу було поранено військовослужбовців Збройних сил України та пошкоджено бойову машину сил АТО.

Відео: Служба безпеки України

Служба безпеки України стосовно бойовика зареєструвала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), повідомила прес-служба.

На частині територій Донецької й Луганської областей, де наразі діють проросійські сепаратисти за підтримки з боку Росії, триває антитерористична операція українських силових структур із метою визволити ці території від сепаратистської окупації.

XS
SM
MD
LG