Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Москві заочно заарештував Коломойського


Ігор Коломойський
Ігор Коломойський

Басманний райсуд російської столиці Москви заочно заарештував голову Дніпропетровської облдержадміністрації Ігоря Коломойського, повідомили у Слідчому комітеті Росії.

«Найближчим часом Слідчий комітет дасть необхідні доручення відповідним правоохоронним органам про негайне встановлення місця перебування обвинуваченого і взяття його під варту», – йдеться в повідомленні.

у Слідчому комітеті Росії заявили, що Коломойський причетний «до організації таких злочинів, як вбивство, застосування заборонених засобів і методів ведення війни, перешкоджання професійній діяльності журналістів, викрадання людей».

Також Слідчий комітет найближчим часом обіцяє направити до суду матеріали про арешт інших «співучасників цих злочинів» – міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова і командира батальйону «Айдар» Сергія Мельничука. У відомстві заявляють, що у даний час у рамках кримінальної справи продовжуються слідчі дії.

21 червня Москва оголосила в міжнародний розшук Коломойського і Авакова.

2 березня бізнесмен Ігор Коломойський пристав на пропозицію виконувача обов’язків президента України Олександр Турчинова і очолив Дніпропетровську облдержадміністрацію. Коломойський допомагає українській армії у веденні АТО на сході країни і сприяє формуванню добровольчих батальйонів територіальної самооборони.

Під час вступу на посаду Коломойський виступив із політичними заявами, які стосувалися, зокрема, російської анексії Криму. Він назвав президента Росії Володимира Путіна «шизофреником маленького зросту» – на противагу Віктору Януковичу, якого вважає «великим шизофреником».

4 березня Путін відповів Коломойському на прес-конференції в Москві, назвавши українського політика «унікальним пройдисвітом».

XS
SM
MD
LG