Доступність посилання

ТОП новини

Бійці АТО будуть забезпечені бронежилетами за 10 днів – Міноборони


Процедура здійснення державних закупівель в Міністерстві оборони
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:31 0:00
До ранку суботи, 14 червня, українські військовослужбовці отримають ще близько 500 бронежилетів, а через 10 днів сили антитерористичної операції будуть повністю забезпечені їх необхідною кількістю, кажуть у Міноборони.

Для цього підприємство з виготовлення захисного спорядження працює у три зміни, повідомив начальник фінансово-економічного управління Департаменту державних закупівель і постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони полковник Олександр Інжиєвський.

«Нам вдалося за найкоротший термін налагодити вітчизняне виробництво. На сьогодні з постачання бронежилетів вже укладені договори на 17 тисяч штук бронежилетів», – додав він.

Водночас Олександр Інжиєвський наголосив, що в Україні основні матеріали для бронежилетів не виробляються і їх доводиться закуповувати за кордоном.

За даними Міноборони, протягом останніх років бронежилети, кулезахисні шоломи не закуповувались для Збройних сил України. За словами представника тилу ЗСУ полковника Юрія Тимченка, це призвело до того, що українське виробництво перестало виготовляти ці засоби захисту.
XS
SM
MD
LG