Доступність посилання

ТОП новини

У Ризі виступили «За вільну Україну без Кремля»


У Ризі біля посольства України відбулася молодіжна акція «За вільну Україну без Кремля» на підтримку європейського вибору України. Учасники акції також наголосили на неприпустимості насильства чи репресій проти мирних демонстрантів.

Мітингувальники висловили розчарування діями української влади, яка, як вони стверджують, всупереч волі народу не підписала угоду про асоціацію з ЄС, а також закликали уряд України поважати права, зокрема – на свободу слова і зібрань.

Учасники акції – переважно молоді латвійці й українці. Один із мітингувальників Ерікс Еріксонс зазначив Радіо Свобода, що молоді латиші хочуть, щоб Україна звільнилася від російського тиску і стала справжньою європейською державою. За словами учасника акції, українці мають право власно визначати шлях розвитку своєї держави.

Інший мітингувальник Яніс Раткевич каже, що дізнався про проведення цієї акції у соціальній мережі «Фейсбук». Через Радіо Свобода він звернувся до української молоді з закликом, щоб та відстоювала своє право на європейське майбутнє.

Силовий розгін демонстрації у Києві вже засудили й офіційні представники Латвії, зокрема – міністр закордонних справ Едгарс Рінкевичс.
XS
SM
MD
LG