Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк закликає сепаратистів роззброїтися


Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк закликає озброєних осіб невідкладно скласти зброю і звільнити захоплені в східних областях адміністративні будівлі.

«Я хочу невідкладно звернутися до екстремістів і терористів, які зараз тримають зброю в руках і незаконно утримують адміністративні будівлі, будівлі органів внутрішніх справ і СБУ. Росія змушена була засудити екстремізм і підписатися під тим, що всі бандформування будуть негайно роззброєні і виведені з приміщень. Виходьте, ваш час сплив», – сказав Яценюк, відкриваючи сьогодні пізно ввечері засідання уряду.

Голова уряду нагадав, що Україна також взяла на себе обов’язок амністувати тих протестувальників, які складуть зброю і залишать захоплені приміщення.

«Такі люди не переслідуватимуться, крім тих, хто вчинив тяжкі злочини. Це насамперед убивства, які за жодних обставин ніхто нікому не пробачить», – наголосив Яценюк.

Прем’єр відзначив, що українська влада готова і здійснює діалог як зі східними, так і з західними регіонами країни.

Сьогодні в Женеві за підсумками чотиристоронньої зустрічі керівники зовнішньополітичних відомств України, США, Євросоюзу і Росії наголосили, що незаконно захоплені в Україні адміністративні будівлі мають бути звільнені і повернуті законним власникам.

Також сторони вирішили розширити мандат уже наявних в Україні спостерігачів ОБСЄ – тепер вони мають не лише оцінювати підготовку до проведення виборів 25 травня, а й допомагати українській владі і місцевим громадам у деескалації ситуації.
XS
SM
MD
LG