Доступність посилання

ТОП новини

Лутковська: члена ВККС від омбудсмена оберуть за відкритим конкурсом


Нового члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів, який призначається омбудсманом, обиратимуть на публічному та відкритому конкурсі із залученням громадськості. Про це повідомили уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська та голова люстраційного комітету Єгор Соболєв.

За словами Лутковської, відкритий конкурс очистить судову гілку влади. «Ми будемо впевнені в тому, що представник Уповноваженого дійсно працює задля того, щоб Вища кваліфікаційна комісія суддів відповідала тим стандартам, які існують в частині справедливого судочинства», – зауважила вона.

Як заявив голова люстраційного комітету Єгор Соболєв, новий член комісії буде незалежним від політичних впливів і незаангажованим. «Мета, яку ми можемо досягти – це показати добрий приклад всім іншим органам влади, які уповноважені формувати Вищу раду юстиції, Вищу кваліфікаційну комісію суддів про те, як треба підбирати туди людей», – додав він.

Для проведення конкурсу створять спеціальну комісію, на чолі з Валерією Лутковською і Єгором Соболєвим. Також до складу комісії погодились увійти відомі правозахисники і журналісти, що представлятимуть громадськість.

Конкурс пройде у два етапи, першим із яких буде письмова робота кандидата. Претенденти повинні описати особливості та пріоритети роботи уповноваженого у Вищій кваліфікаційній комісії суддів. Другим етапом стане відкрита співбесіда з кожним із претендентів.

Претенденти повинні відповідати професійними вимогами, які містять в законі «Про судоустрій і статус суддів». Кількість кандидатів на посаду буде необмеженою, а уся додаткова інформація незабаром має з’явитися на сайті Уповноваженого з прав людини.
XS
SM
MD
LG