Доступність посилання

ТОП новини

«Робити вигляд, що їх не існує»: Мінспорту про комунікацію зі спортсменами з РФ на Олімпійських іграх


«Ми маємо бути дуже пильними задля того, щоб запобігти, щоб наші спортсмени були використані для російської пропаганди»
«Ми маємо бути дуже пильними задля того, щоб запобігти, щоб наші спортсмени були використані для російської пропаганди»

Міністерство молоді та спорту України рекомендує українським спортсменам, які братимуть участь у літніх Олімпійських іграх, не спілкуватися з російськими спортсменами. Про це в етері Радіо Свобода (проєкт «Свобода. Ранок») сказав виконувач обовʼязків міністра Матвій Бідний.

«Ми намагаємось убезпечити наших спортсменів від провокацій з безпекової точки зору. Ну, це звичайно, не тиснути руку, зрозуміло, не фотографуватися, не стояти поруч, не розмовляти, не давати спільні інтерв’ю, коментарі – фактично не спілкуватися з ними. І, взагалі, бажано робити вигляд, що їх там навіть не існує», – сказав Бідний.

У міністерстві пояснили, що такі рекомендації створили, щоб унеможливити використання українських спортсменів для російських інформаційних спецоперацій: «Ми розуміємо, що під час змагань спортсмен знаходиться у стані ейфорії. І іноді складно проконтролювати себе, складно зрозуміти, що відбувається навколо. І ми маємо бути дуже пильними задля того, щоб запобігти, щоб наші спортсмени були використані для російської пропаганди».

У грудні 2023 року Міжнародний олімпійський комітет вирішив, що атлети з Росії та Білорусі, які виступають в індивідуальних видах спорту, зможуть виступити на іграх у Парижі у 2024 році в нейтральному статусі. Це означає, що такі спортсмени виступатимуть під олімпійським, а не національним прапором, а в разі їхньої перемоги не лунатиме гімн країни.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав усіх партнерів рішуче засудити рішення МОК щодо російських та білоруських спортсменів.

Олімпіада-2024 відбудеться в Парижі з 26 липня до 11 серпня. Паралімпіада стартує 28 серпня і завершиться 8 вересня.

Форум

XS
SM
MD
LG